Personele wijziging

Björn Krook nieuwe Ebusco CFO na terugtreden Paul van Beers

Ebusco COO Bob Fleuren (links), ceo Peter Bijvelds en CFO Paul van Beers. De laatstgenoemde zal terugtreden uit het management. Foto: Ebusco.

Busbouwer Ebusco kondigt aan dat de Raad van Commissarissen, in samenspraak met de Raad van Bestuur, heeft besloten om Björn Krook aan te stellen als CFO. De benoeming is noodzakelijk aangezien Paul van Beers per direct terugtreedt als CFO en lid van de Raad van Bestuur, vanwege gezondheidsredenen. Dat schrijft Ebusco in een toelichting. 

Op de dag van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders 2023 (AVA) zou de benoemingstermijn van Paul van Beers aflopen. Paul had de Raad van Commissarissen reeds geïnformeerd dat hij niet beschikbaar zou zijn voor herbenoeming. Na de oproeping van de AVA heeft er zich een versnelling in bovengenoemde situatie voorgedaan en heeft Paul de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur geïnformeerd dat hij, in verband met zijn gezondheid, per direct zijn functie van CFO en Lid van de Raad van Bestuur neerlegt.

“Dankzij Paul’s uitgebreide expertise en schat aan ervaring hebben we de afgelopen jaren een enorme groei kunnen realiseren”, reageert Peter Bijvelds, ceo van Ebusco. “Wij zijn hem zeer dankbaar voor zijn waardevolle bijdrage en wensen hem het allerbeste voor de toekomst.”

Investor Relations & Sustainability Manager

De Raad van Commissarissen heeft samen met het Raad van Bestuur besloten om Björn Krook met directe ingang aan te stellen als CFO ad interim, ter tijdelijke waarneming van de functie van CFO. De bestuurszetel van Paul van Beers is op dit moment vacant. Zodra een definitieve opvolger is gevonden zal er een Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders worden bijeengeroepen.

“Wij zijn ervan overtuigd dat Björn de juiste achtergrond heeft om het stokje van Paul over te nemen als CFO ad interim”, vervolgt Bijvelds zijn verhaal. “Niet alleen heeft Björn ons bedrijf het afgelopen jaar al grondig leren kennen als Investor Relations & Sustainability Manager, hij voegt ook veel expertise toe dankzij meer dan 20 jaar ervaring in het bankwezen. Daarmee kan hij een belangrijke bijdrage leveren aan de volgende groeifase van Ebusco en we kijken ernaar uit om het bedrijf samen op te schalen.”

Verdere personele wijzigingen

Bij de jaarlijkse algemene vergadering is Ebusco voornemens om Saskia Schatteman te benoemen als nieuw lid van de Raad van Commissarissen. Dat schrijft Ebusco in een persverklaring. Het is de bedoeling om Schatteman voor een periode van vier jaar te benoemen. Schatteman is momenteel CEO bij VAR, de mediaregie voor reclameruimte op VRT (België). Daarnaast beschikt zij over ruime ervaring in de publieke en private sector (o.a. bij Microsoft, Telenet en Procter & Gamble).

“Dankzij haar uitgebreide kennis van de ov-markt (bij De Lijn en NMBS) en ervaring met de Belgische markt is mevrouw Schatteman een welkome aanvulling op de Raad van Commissarissen”, besluit Ebusco.

Lees ook:

Onderwerpen: , , , , ,

Auteur: Sander Van Vliet