Örebro

Ebusco versterkt marktpositie in Zweden met order van 64 bussen

Ebusco 3.0
Foto: Een Ebusco 3.0 bus. Deze is nog niet aangepast voor luchthavenvervoer. Foto: Ebusco

Busbouwer Ebusco heeft een nieuw contract getekend met het Zweedse Svealandstrafiken voor maximaal 64 bussen. Het contract omvat 23 Ebusco 3.0 13,5-meter klasse 2 bussen, te leveren in de tweede helft van 2024, en een optie voor de aanschaf van nog eens 41 bussen. Met deze order is Svealandstrafiken de eerste klant van Ebusco die de 13,5-meter bus in klasse 2-uitvoering besteld.

Svealandstrafiken is een openbaar vervoermaatschappij die dagelijks 65.000 passagiers vervoert. De nieuwe order van maximaal 64 bussen, is de derde order van Svealandstrafiken in negen maanden. De levering van de 13,5-meter bussen is gepland in de tweede helft van 2024.

De bussen zullen in de Zweedse stad Örebro gaan rondrijden en leggen naar verwachting 75.000 kilometer per jaar af. Daarmee zal de nieuwe vloot de uitstoot van Svealandstrafiken verminderen met meer dan 1.500.000 kg CO2 en nog eens 2.500.000 kg stikstof per jaar.

Zero emissie

“Duurzaamheid ligt ons nauw aan het hart en is een natuurlijk onderdeel van onze organisatie”, zegt Martina Lindblom Alanko, Head of Sustainability and Procurement bij Svealandstrafiken. “Als vervoerder streven we ernaar om met al onze voertuigen het milieu zo min mogelijk te belasten. De innovatieve bus van Ebusco sluit perfect aan bij onze ambitie om onze klimaat- en milieuvoetafdruk te verkleinen. De Ebusco 3.0 heeft dan ook opnieuw bewezen de logische keuze te zijn op onze weg naar zero emissie. Met de introductie van elektrische bussen in het streekvervoer zetten we een verdere stap naar volledig emissievrij openbaar vervoer.”

Ook Ebusco is verheugd met de samenwerking. “Het feit dat dit hun derde order is voor Ebusco 3.0 bussen in een jaar tijd, bewijst dat wij niet alleen de meest duurzame keuze zijn, maar ook perfect geschikt voor het Scandinavische klimaat”, zegt Jonas Helsner, Sales Director Nordics bij Ebusco. “Samen kunnen we ons gemeenschappelijk doel bereiken om zero emissie de nieuwe standaard te maken in Zweden. We kijken ernaar uit om de eerste Ebusco 3.0 op de weg te zien in Örebro.”

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.