Ravage

Brand in busstalling Utrecht: flinke schade en uitval buslijnen

Grote brand bij busstalling in Utrecht. Foto: ANP/Jeroen Jumelet.

Door een brand in de busstalling Westraven in Utrecht is het busvervoer in de stad en omgeving vrijdag verstoord. Een groot aantal lijnen in de stad kan niet uitrijden. Ook naar een aantal omliggende plaatsen rijden geen bussen.

Een woordvoerder van U-OV meldt dat er door de brand twaalf bussen zijn getroffen, een pand van de vervoerder werd gespaard en er zijn geen mensen gewond geraakt. Hij verwacht dat de dienstregeling aan het einde van de ochtend volledig zal zijn opgestart.

Er is veel rookschade aan de busstalling aan de Griffioenlaan. “Het is een ravage”, zei een woordvoerder van de veiligheidsregio eerder vrijdag. Volgens de getroffen vervoerder Qbuzz ging bij de brand ook een extra lange bus verloren en heeft dit “direct impact” op lijn 28. Deze loopt van het Science Park naar Vleuten via Utrecht Centraal. Maar Qbuzz zegt hard te werken aan een oplossing hiervoor.

Het vuur in de remise brak rond 04.50 uit, rond 07.30 meldde de veiligheidsregio dat de brand helemaal uit was. Er is nog niets bekend over het ontstaan van de brand. “Daar zijn we zelf ook benieuwd naar, maar daar is nog niets over te zeggen”, zegt Liselotte Mackloet van de Veiligheidsregio Utrecht.

Naast regulier onderzoek naar de oorzaak van de brand heeft Qbuzz ook een externe schade- en brandexpert ingeschakeld om onderzoek te doen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Sander Van Vliet

Bron: ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.