Bussen vervallen

Hermes past dienstegeling aan om personeelstekort

Het type VDL SLFA E Citea BRT 9518 van vervoerder Hermes komt het stationsplein van Eindhoven oprijden. Foto: Flickr/Rob Dammers.

Hermes gaat volgens een aangepaste dienstregeling rijden in het zuidoosten van Noord-Brabant vanwege personeelstekort. De busvervoerder meldt op de website dat het de komende weken noodgedwongen de vakantiedienstregeling voortzet.

De aangepaste dienstregeling blijft in elk geval de eerste twee maanden van het nieuwe jaar van kracht, meldt een woordvoerder. In de ochtend- en middagspits blijven zoveel mogelijk bussen rijden, alleen deze bussen gaan wel rijden volgens de vakantiedienstregeling.

De lijnen 114 en 614 naar Veldhoven verdwijnen in de aangepaste dienstregeling. Om de drukte die hierdoor ontstaat op lijn 14 op te vangen, zet Hermes extra bussen in op de drukste ochtendritten van Eindhoven Centraal Station tot de Meerenakkerweg en vice versa in de middag. Ook lijn 321 van Eindhoven Centraal naar Gemert komt te vervallen. Een ander deel van de bussen gaat minder frequent rijden. De vervoerder adviseert reizigers om goed naar de reisplanner te kijken.

Langere bussen

Hermes zegt dat het mogelijk drukker kan zijn in bussen dan normaal, maar dat met deze maatregel wordt voorkomen dat onverwacht bussen uitvallen. Het bedrijf zet zoveel mogelijk lange bussen in en als het nodig is worden er extra ritten ingepland. Zo kan het zijn dat op de drukste lijnen meer bussen rijden in de spits. Deze bussen staan niet in de reisplanner, maar rijden kort voor de bus die volgens het normale schema vertrekt.

Hermes is niet het enige OV-bedrijf dat met personeelstekorten kampt. De vervoerder wijs onder Andree naar de NS die ook de dienstregeling heeft aangepast door personeelstekorten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.