18-meter bus

Ebusco ontvangt order uit Frankrijk voor 76 BRT-bussen

De Ebusco 3.0 rijdt al rond in het Duitse München. Foto: Ebusco.

Eind 2023 rijden 28 elektrische Ebusco 18-meter bussen rond in het Franse Rouen. Ebusco meldt dat de optie voor de  totaal 76 bussen is gelicht door de vervoersautoriteit in Normandië. De resterende 48 bussen worden in 2024 en 2025 geleverd. 

Het contact voor de bussen werd in februari dit jaar al opgesteld. In dat contract waren verschillende opties opgenomen. De lokale transportautoriteit heeft besloten alle opties te lichten en alle 76 Ebusco 3.0-bussen aan te schaffen.

In de omgeving van het Franse Rouen worden de bussen ingezet voor een BRT-systeem. “Het grote batterijpakket, gecombineerd met lichtgewicht design, zorgt voor een lage energieconsumptie”, meldt Ebusco. “Daardoor kan de bus een lange range behalen. De bus leent zich uitstekend voor een succesvol BRT-systeem.”

“We zijn verheugd met het vertrouwen vanuit Rouen om het contract met opties om te zetten in een definitieve order. We zullen onze innovatie doorzetten in de Franse regio en heel Frankrijk als de grootste busmarkt van Europa. Ebusco en Metropool Rouen Normandië blijven samenwerken om de voordelen van volledig elektrisch transport in Frankrijk te promoten.”

Ebusco breidt zich uit

In München rijdt de Ebusco 3.0 momenteel al rond. Andere plekken in Europa volgen snel. Het Deurnese bedrijf heeft ook al orders uit Zweden voor de 18-meter variant van de Ebusco 3.0 ontvangen. Ook bouwt Ebusco bussen voor de Nederlandse markt. Connexxion heeft een order ingediend voor 39 Ebusco 3.0 bussen voor in de Gooi en Vechtstreek. Daarnaast heeft vervoersbedrijf EBS voor de concessie Voorne-Putten en Haaglanden streek 31 bussen van Ebusco besteld. De levering daarvan staat gepland voor eind 2023.

De busbouwer uit Deurne groeit hard; de beurswaarde van Ebusco is momenteel ongeveer 960 miljoen euro. Ebusco heeft afgelopen jaar 285 getekende vaste koopcontracten voor elektrische bussen. Dat aantal moet in de komende jaren oplopen naar 3.000 afgeleverde bussen per jaar. Vorig jaar tikte Ebusco een omzet aan van 37 miljoen euro.

Lees ook:

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.