alternatieve routes

Utrecht Centraal en stadscentrum nauwelijks bereikbaar tijdens Vuelta

Etapa 9 Vuelta 2020. Foto: Petar Milošević/Wikipedia
Etapa 9 Vuelta 2020. Foto: Petar Milošević/Wikipedia

De Spaanse wielerwedstrijd La Vuelta komt 18 tot 21 augustus naar Nederland. Delen van Utrecht worden afgesloten om de wielrenners ruim baan te geven. Bussen en trams rijden alternatieve routes. U-OV adviseert de reisplanner te gebruiken.

De wielerronde staat al heel lang op de agenda, en nu is het bijna zover. De stad verandert in een wielerparadijs en het openbaar vervoer moet omrijden. “Houd er rekening mee dat het centrum van Utrecht niet per bus bereikbaar is, en het Centraal Station slechts zeer beperkt. Ook in de wijken Overvecht, Zuilen, Tolsteeg en Leidsche Rijn zullen we alternatieve routes moeten rijden”, meldt U-OV.

Op vrijdag 19 augustus vindt een etappe door bijna alle Utrechtse wijken plaats. Dan zullen bus 1, 2, 3, 4, 6, 8 en 28 tussen 15:00 en 20:00 uur niet rijden. Tram 20 en 21 rijden dan alleen tot Utrecht CS Jaarbeursplein en tram 22 rijdt tussen Utrecht CS Centrumzijde en P+R Science Park. Daarnaast worden routes van sommige buslijnen samengevoegd, die vormen dan een pendelbuslijn naar het dichtstbijzijnde treinstation.

De etappe zaterdag gaat door de wijken Noordoost en Oost en eindigt op het Utrecht Science Park. Deze etappe heeft impact op het verkeer. Alle bussen in het oosten van de stad rijden een andere route. Ook reizigers die per bus naar Zeist of Wageningen willen, krijgen met een omleiding te maken.

U-OV geeft aan dat alle wijzingen in de reisplanner zijn verwerkt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.