Poederblussers leeggespoten in twintig bussen van Keolis

IJssel-Vecht (foto: Keolis)
Foto Keolis

Vandalen hebben afgelopen weekend toegeslagen op de remise van Keolis in Apeldoorn. In twintig bussen zijn in de nacht van zaterdag op zondag poederblussers leeggespoten. Het was niet het eerste incident op deze vestiging.

De bussen zaten volgens Keolis zodanig onder de poeder dat ze niet gelijk inzetbaar waren. Reizigers in en rond Apeldoorn moesten daardoor zondag rekening houden met mogelijke rituitval. De vervoerder, die in IJssel-Vecht rijdt onder de merknaam RRReis, heeft camerabeelden veiliggesteld en doet aangifte bij de politie.

Tweede incident in korte tijd

Drie weken geleden werden in Apeldoorn al bussen van de stekker gehaald en in een bus werd eveneens een poederblusser leeggespoten. “Wij betreuren het ten zeerste dat er mensen zijn die moedwillig spullen van anderen vernielen. Van andermans spullen blijf je af”, aldus de vervoerder.

(ANP/DM)

Lees ook:

Auteur: Dylan Metselaar

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.