Buschauffeurs tevreden over proef met voorrang bij verkeerslicht

Bus Arriva op N207 (Foto: provincie Noord-Holland)
Bij persbericht over nieuwe techniek voorrang verkeerslichten

De test van de provincie Noord-Holland waarbij bussen via het mobiele netwerk voorrang krijgen bij verkeerslichten, is positief ervaren door buschauffeurs. Ruim de helft van de bestuurders gaf aan dat de wachttijd voor het verkeerslicht lager lag tijdens de proef. De nieuwe techniek maakt het mogelijk om ook prioriteit te geven aan bussen als zij niet hun vaste route rijden, bijvoorbeeld bij wegwerkzaamheden, evenementen of incidenten. Er wordt nu gekeken hoe de techniek in heel Nederland kan worden ingevoerd.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.