Overijssel start onderzoek naar gesjoemel aanbesteding IJssel-Vecht

bert_boerman_busstation
Foto: provincie Overijssel

Gedeputeerde Staten van Overijssel gaan de consequenties van de onregelmatigheden bij de concessie IJssel-Vecht onderzoeken. De drie provincies die de concessie samen aanbesteden nemen de melding van onregelmatigheden zeer ernstig op. Er lijken door vervoerder Keolis geheime afspraken te zijn gemaakt met de leveranciers van de elektrische bussen.

Zaterdag publiceerde de vervoerder zelf een statement waarin het bekendmaakte onregelmatigheden te hebben ontdekt en de opdrachtgever te hebben geïnformeerd. “Keolis neemt afstand van ieder niet integer gedrag en zal passende maatregelen nemen.” Er zijn inmiddels twee medewerkers geschorst.

Aanbesteding

De provincie Overijssel is door Keolis op 19 mei op de hoogte gesteld van de mogelijke misstanden en deze opdrachtgever heeft het doorgegeven aan de andere provincies. De drie zijn na de kennisgeving erg bezorgd over de gebeurtenissen. Daarom vraagt Overijssel namens alledrie  om opheldering, meer duidelijkheid en meer concrete informatie over de onregelmatigheden.

Verder benadrukken GS in Gelderland dat de opdrachtgevers in ieder geval tot vorige week geen reden hadden om te twijfelen aan de aanbieding van Keolis. “Op basis van de stukken en documenten konden wij niet vermoeden dat er sprake zou zijn van onregelmatigheden”, schrijven zij in een brief.

Continuïteit

Tegelijkertijd geven de drie aan zich nu veel zorgen te maken over de gang van zaken. “Ons is er alles aan gelegen om ervoor te zorgen dat het belang van de reizigers niet geschaad wordt en de continuïteit van het openbaar vervoer geborgd wordt.” Ze beloven er alles aan te doen om de Provinciale Staten op korte termijn meer informatie te verschaffen.

Lees ook:

Frauduleuze documenten ontdekt bij aanbesteding IJssel-Vecht

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.