Arriva definitief nieuwe vervoerder op Schiphol

Arriva Touring, Schiphol

Het contract voor de busdiensten op Schiphol is definitief gegund aan Arriva Touring. De implementatie van de concessie is momenteel in volle gang. De medewerkers zijn bijgepraat over de gevolgen en zeven bussen waar Arriva eerder in het oosten van het land mee reed, gaan over naar Schiphol.

Ze worden daar ingezet voor de pendel van en naar de Logistic Hub en richting de bouwterreinen van het Capital Programme. Daarnaast mag Arriva ook het vervoer op het platform zelf verzorgen en dat gebeurt voornamelijk met elektrische bussen die eigendom zijn van de luchthaven. In november van dit jaar mag de nieuwe vervoerder ook de parkeershuttle P3/P4 op zich nemen en daarvoor worden nieuwe bussen aangeschaft.

Handtekening

De contracten voor deze busdiensten zijn ondertekend door de betrokken managers en directeuren bij Schiphol en door Anne Hettinga, voorzitter van de Raad van Bestuur van Arriva Nederland. Met de overgang naar Arriva Touring zullen de arbeidsvoorwaarden en de collectieve bedrijfsregelingen, zoals die gelden op het moment van overgang, mee overgaan naar Arriva Touring.

Het eerste deel van het contract, het vervoer met name tussen de gate en de vliegtuigen op het platform, heeft een looptijd van vier jaar met een optie tot maximaal vier jaar verlenging. Het zogenaamde landside-deel, de pendel en de parkeershuttle, heeft een looptijd van vijf jaar met een optie tot verlenging van maximaal drie jaar.

Lees ook:

Arriva Touring wint aanbesteding besloten vervoer rondom Schiphol

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Arriva definitief nieuwe vervoerder op Schiphol”

Jan Van de Ruit|13.02.20|18:35

ik hoop dat Arriva op schiphol wat het personeel betreft hier goede afspraken mee heeft gemaakt

ik ben zelf chauffeur bus in het DMG gebied , en zijn in december 2018 overgenomen door QBUZZ

Momenteel weigert Arriva de aansluiting om onze werkgever aan te laten sluiten voor ons CAO

MULTI MODAAL..iets waar we altijd onder hebben gewerkt in de ARRIVA tijd