Video: Tribus op Busworld 2019

Tribus Movitas in Utrecht
Foto: Tribus

Onlangs nam Tribus deel aan de vakbeurs Busworld in Brussel. Daarvan kan nu een korte video-impressie worden bekeken.

Verder zette Tribus de schijnwerpers op de volledig elektrische Movitas stadsbus en de vernieuwde lagevloerbus Civitas Economy. De Movitas is een midibus die op elektriciteit rijdt en te verkrijgen is in meerdere varianten met lengtes van 8,2 tot 10,45 meter. Bij de constructie is speciaal uitgegaan van een elektrische bus, wat flink anders is dan wanneer een dieselbus als uitgangspunt wordt genomen.

Rolstoel

Tijdens de beurs werd onder meer aandacht gevraagd voor de Volkswagen e-Crafter, een rolstoeltoegankelijke minibus voor acht passagiers. Het voertuig biedt ruimte aan twee rolstoelen en is voorzien van de TriflexAIR. Ook te zien in Brussel: de TriflexAIR 2.0. Door een gewichtsbesparing van 50 procent ten opzichte van de oude versie staat dit vloersysteem voor een flinke besparing op brandstof en CO2. Bekijk alle innovaties in dit filmpje:

Lees ook:

‘Movitas mooie aanvulling op huidige busaanbod’

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Video: Tribus op Busworld 2019”

Wiebe Goossen|21.01.20|16:37

Bussen als deze zouden in kleinere steden met vaak maar matige vervoersvraag (als bijvoorbeeld Deventer) een ideale oplossing kunnen zijn. Daar rijden vaak de zware bussen met soms maar één passagier op het laatste stuk van de lijn…