Beginnende buschauffeur richt ravage aan

Buslijn 7 in Hamburg (TheAmerikaner - Wikipedia Commons)
TheAmerikaner – Wikipedia Commons

Een beginnende Duitse buschauffeur heeft in Hamburg een spoor van vernielingen achtergelaten. De 53-jarige bestuurder nam eerst een foute afslag en zag vervolgens het gaspedaal aan voor de rem, meldt de politie.

Het ging mis toen de chauffeur van zijn route raakte en uitstapte om zich te oriënteren. De bus rolde vervolgens zonder hem verder. De man stapte snel weer in om het voertuig stil te zetten, maar vergiste zich in het pedaal. Daarop ramde hij twee geparkeerde voertuigen en kwam tot stilstand tegen een woongebouw.

Volgens de politie had de man zijn busrijbewijs nog niet zo lang. De bestuurder is uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis omdat hij mogelijk in shock was. Er zat ook een passagier in de bus, maar die bleef ongedeerd.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “Beginnende buschauffeur richt ravage aan”

Jan Van de Ruit|03.06.19|12:01

snap het ook niet helemaal, met de deur open rijdt mijn bus geen meter

Roel Sannes|14.05.19|18:50

Dit is een heel vreemd verhaal. Ik ben zelf buschauffeur en er is een veiligheidssysteem op de bussen wat er voor zorgt dat de bus niet verder kan rijden als er een deur openstaat. Je moet tenslotte uitstappen om je te orienteren. Dan staat er een deur open !