Vervoerders zetten voertuigen 2 minuten stil tijdens herdenking

Breng-bussen op station Nijmegen
Foto Inge

Tijdens de Nationale Dodenherdenking zaterdag om 20.00 uur staat het openbaar vervoer in Nederland twee minuten stil. Vervoerders zoals NS, HTM en Arriva laten hun chauffeurs de voertuigen tijdens de herdenking stilzetten om reizigers en medewerkers de gelegenheid te geven oorlogsslachtoffers te herdenken.

“Zoals gebruikelijk vragen we onze bestuurders om acht uur twee minuten stilte in acht te nemen. Even voor die tijd zetten ze de bus op een veilige locatie, uiteraard niet plompverloren op een kruispunt”, laat een woordvoerster van HTM weten.

Herdenkingsbijeenkomsten NS

De NS laat eveneens de voertuigen stilstaan en organiseert herdenkingsbijeenkomsten op stations in Alkmaar, Amsterdam Centraal, Arnhem Centraal, Den Haag Centraal, Haarlem, Nijmegen en op Utrecht Centraal. Een dag eerder, op vrijdag 3 mei, houdt NS de jaarlijkse herdenking bij het Monument voor Gevallen Spoorwegpersoneel. Medewerkers en gepensioneerden van NS en ProRail herdenken de 477 medewerkers die bij het uitoefenen van hun werk tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven zijn gekomen.

Op 5 mei zetten veel vervoerders juist meer voertuigen in en NS laat ook langere treinen rijden, omdat op een groot aantal plekken bevrijdingsfestivals zijn gepland. Reizigers kunnen de reisplanner raadplegen voor meer informatie.

Bron: ANP

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Vervoerders zetten voertuigen 2 minuten stil tijdens herdenking”

kees boer|08.05.19|19:31

Dit is toch heel gebruikelijk en ook om respect te tonen ?