Passagier valt RET-chauffeur aan in rijdende bus

Een passagier heeft woensdagmorgen in Rotterdam een buschauffeur van de RET tijdens het rijden aangevallen. Daardoor botste de bus tegen een lantaarnpaal en werd een boompje omver gereden. De man is door de politie aangehouden.

Het incident vond plaats op de Stadhoudersweg in Rotterdam-Noord, nadat de passagier aan de chauffeur om informatie vroeg. Hierna kreeg ze een klap in het gezicht en een stamp in maag, laat een woordvoerder weten aan de NOS. De bus reed op dit moment al en door de mishandeling kon de chauffeur het voertuig niet meer recht op de weg houden.

Slachtoffers

Andere passagiers in de bus konden de man in bedwang houden totdat de politie arriveerde om de man te arresteren. Zowel de chauffeur als de passagiers werden onderzocht door ambulancepersoneel, maar er raakte niemand ernstig gewond door het ongeval. Voor RET is dit gedrag onacceptabel. “Het is elke keer weer schrikken als er geweld tegen ons personeel wordt gebruikt”, aldus de vervoerder.

In de laatste weken is er weer meer sprake van geweld tegen buschauffeurs. Vorige week werd een buschauffeur van de RET bijvoorbeeld aangevallen door drie jongeren, nadat hij een van hen erop aansprak omdat hij tegen zijn bus trapte. In Eindhoven kreeg een buschauffeur te maken met mishandeling door een man die onnodig op de noodknop drukte.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.