Utrecht Centraal heeft weer een busstation aan de centrumzijde

Station Utrecht (foto NS)

Het nieuwe busstation Utrecht Centraal Centrumzijde is dit weekend geopend. Vanaf dit station vertrekken voortaan buslijnen 2, 3, 18 en 28 en zullen ook de trams naar Utrecht Science Park gaan rijden, als de Uithoflijn wordt opgeleverd. Die buslijnen zijn de afgelopen twee jaar vertrokken van het Jaarbeursplein. 

Met de opening van deze bushalte heeft het Utrechtse stationsgebied nu vier busstation en bezit het treinstation volgens de provincie Utrecht weer een ‘volwaardig busstation’. Maandagochtend hielpen gedeputeerde Dennis Straat en Utrechtse wethouder Victor Everhardt bij het informeren van de reizigers over de actuele veranderingen in het OV.

Buslijnen

Er is besloten om lijnen 2 en 3 naar die kant te verhuizen, omdat dit de enige buslijnen zijn die geen haltes hebben aan de westkant van het spoor. Door de halte te verschuiven naar de centrumkant, zijn er geen ritten meer nodig via de Leidsveertunnel. Lijn 28 heeft een halte gekregen aan de Centrumzijde om een alternatief te bieden voor de Uithoftrams op momenten dat die niet kan rijden.
De provincie is erg tevreden over de vier haltes bij Utrecht CS. “Als volgend jaar de trams naar Utrecht Science Park gaan rijden is Utrecht Centraal af en kunnen alle reizigers via de stationshal alle perrons bereiken die allemaal dezelfde faciliteiten en uitstraling hebben. Daarbij zijn ten opzichte van de oude situatie de loopafstanden in veel gevallen niet alleen korter maar ook aangenamer.”
In dit nieuwe busstation zijn alle haltes overkapt, voorzien van bankjes en is er actuele reisinformatie te zien. Verder wordt nog gewerkt aan de aanvullende halteverlichting. Dit is een verbetering in vergelijking met de tijdelijke situatie op het busstation Jaarbeurszijde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Utrecht Centraal heeft weer een busstation aan de centrumzijde”

Wiebe Goossen|11.12.18|16:17

Dat lijkt mij nou eens een gunstig plan!