BusVision 2018 trekt 500 bezoekers

De tweede editie van BusVision is succesvol verlopen. Op 11 oktober wisten ruim 500 bezoekers hun weg te vinden naar Expo Houten, om daar tientallen exposanten te bezoeken, workshops bij te wonen en te netwerken met andere professionals in de OV- en touringcarsector. Ook werd het BusVision Congres georganiseerd.

Het was de tweede keer dat de vakbeurs werd gehouden, al duurde het evenement dit jaar één dag in plaats van twee dagen in 2016. Maar ook in die ene dag wist een groot deel van de sector de weg te vinden naar dit evenement. Parallel aan de vakbeurs BusVision werd ook Taxi Expo georganiseerd. Dit gaf bezoekers van beide beurzen mogelijkheid om ook een blik te werpen op de innovaties en mogelijkheden binnen de andere sector en van elkaar te leren.

Congres BusVision

Het congres BusVision richtte zich dit jaar over de mogelijkheden van Smart mobility, data in het OV en Mobility as a Service. Afgevaardigden van Nederlandse en buitenlandse vervoersorganisaties, overheden en toeleveranciers verzamelden zich op dit congres en kregen handvatten aangereikt om de transitie in mobiliteit het hoofd te bieden. Ook konden ze vragen stellen aan tien sprekers over deze onderwerpen en was er gelegenheid om te netwerken en discussiëren.

Bovendien werden ook de kansen en innovaties in het elektrisch busvervoer behandeld tijdens verschillende workshops, sprak Mick Walvisch van EVAnet over zijn innovatieve idee voor een bushalte en sprak InTraffic over het gebruik van data om beter onderhoud te kunnen plegen aan de voertuigen en het onderhoud. Na dit congres vond ook nog de eerste gratis editie van het Seminar Busveiligheid plaats, waar zo’n zeventig mensen aan deelnamen.

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.