Vier jaar cel geëist tegen verdachte van brandstichting Arriva

Tijdelijk busstation van Arriva op station Tilburg

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vier jaar cel geëist tegen de voormalige buschauffeur die verdacht wordt van het stichten van drie branden bij vervoerder Arriva in Tilburg. Volgens de officier van justitie is er voldoende bewijs dat de 29-jarige Tilburger Berry van D. de branden heeft aangestoken. 

“De acties zijn duidelijk gericht tegen Arriva en de verdachte heeft vanwege zijn ontslag bij het bedrijf een motief”, aldus de aanklager woensdag. Tot driemaal toe werd Arriva geconfronteerd met brandstichting in het najaar van 2017. De schade door de branden is becijferd op 1,5 miljoen euro.

Onschuldig

De verdachte ontkende woensdag opnieuw dat hij de branden heeft aangestoken. De verdenking is volgens hem alleen maar gebaseerd op geruchten. Wraakgevoelens naar Arriva koestert hij niet, vertelde hij. “Ik heb het zelf verprutst. Arriva is een goede werkgever geweest en heeft me kansen gegeven.” De verdachte kreeg eerder een week voorwaardelijke celstraf opgelegd omdat hij dreigde het huis van zijn ex in brand te steken.

Van D. werd in februari opgepakt vanwege vele vermoedens over zijn betrokkenheid en omdat hij was herkend op bewakingsbeelden die op tv werden getoond. Bijvoorbeeld onder personeel van Arriva leefde het idee dat hun voormalig collega de branden had aangestoken uit frustratie over zijn ontslag. Na het ontslag raakte de Tilburger aan lager wal en drugsverslaafd.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.