Sprekers BusVision Congres 2018 bekend

De mogelijkheden met data in het OV zijn omvangrijk. Het delen van openbare informatie zorgt voor een betere reiservaring voor de klanten, geeft OV-autoriteiten meer inzicht in het gebruik van een buslijn en biedt mogelijkheden voor Mobility as a Service en de ontwikkeling van smart mobility. De eerste stappen op dit gebied worden al gezet en op bepaalde plekken loopt Nederland voorop. Er bestaan echter nog verschillende vraagstukken.

Op het BusVision Congres kijken we naar de toekomst van de OV-sector en het gebruik van data. Wie behoort de controle te houden op het delen van deze data? Wat kunnen vervoerders allemaal bereiken als ze de huidige data optimaal inzetten? En hoe draagt dit bij aan de ontwikkeling van smart mobility?

Congresprogramma

Het volledige programma is te vinden op de website. Het congres vindt plaats op 11 oktober in de Expo in Houten. De volgende sprekers zullen hier hun visie delen over dit thema delen met de deelnemers.

Gertjan Kamerik (NDOV)
Matthijs Voorend (Thales)
Derck Buitendijk (Berenschot)
Alex Mink (GNMI)
Leonie Heydenrijk en Menno Yap (TU Delft)
Kara Livingston (Keolis)

De organisatie van BusVision wil de deelnemers van het congres ook de mogelijkheid bieden om de uitdagingen op het gebied van data in het openbaar vervoer actief aan te pakken. Na afloop van het congres is er mogelijkheid om onder het genot van een hapje en drankje met de andere deelnemers om tafel te gaan zitten en hierover het gesprek aan te gaan.

Vakbeurs BusVision

Parallel aan dit congres wordt ook de vakbeurs BusVision weer gehouden. Op deze vakbeurs zijn tientallen stands te bezoeken van bedrijven die opereren in de bussector. Bezoekers van de beurs kunnen hier producten en innovaties bekijken en in gesprek gaan over de mogelijkheden met elektrische bussen, de opleiding tot buschauffeurs, chauffeursstoelen, bedrijfskleding en meer.

Ook zijn er meerdere workshops gratis te bezoeken. Hierin worden thema’s in de sector uitgebreid behandeld, waaronder elektrische bussen en de uitdaging om nieuwe buschauffeurs te werven. Het programma van de workshops wordt binnenkort bekendgemaakt. Meld u nu snel aan voor dit evenement via de website van BusVision 2018.

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.