Eerste testritten met elektrische bussen in Almere

Elektrische bus allGo Almere Keolis
Foto Keolis

De eerste elektrische bussen van allGo zijn dinsdagochtend in Almere de weg opgegaan. Voorlopig nog zonder reizigers, want het gaat hier om testritten van de zeven nieuwe bussen. “Eerst gaan we proefdraaien”, aldus Hanneke Ruiter, woordvoerder bij vervoerder Keolis.

Het gaat hier om zeven elektrische bussen. “We gaan ervaren hoe de elektrische bussen zich op de busbaan en wegen in Almere houden”, aldus Ruiter. “Gelijktijdig gaan de chauffeurs ervaring opdoen tijdens trainingen.”

Reizigers

Het gaat voorlopig alleen om testritten en er kunnen dus nog geen passagiers meerijden. Door deze proefritten kan de vervoerder ervaring opdoen met de prestaties van de bus zelf en de duur van de accu. De vervoerder zal op basis van de resultaten beslissen wanneer en hoe de bussen in de dienstregeling worden ingezet. “Wij kijken uit naar de resultaten onze eerste ritten”, stelt Ruiter.

De bussen zijn vorig jaar april aangeschaft, om invulling te geven aan de afspraak om het OV in Nederland zero emissie uit te voeren. Het zijn de eerste batterij-elektrische bussen voor de vervoerder, die wel al eerder waterstofbussen inzette. “Met de aanschaf van deze elektrische bussen heeft Syntus de volgende stap gezet naar emissievrij vervoer”, zei directeur Cees Anker vorig jaar. “De inzet van deze elektrische bussen past bij de visie van Syntus als dochteronderneming van Keolis op duurzame mobiliteit.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Eerste testritten met elektrische bussen in Almere”

Tjerk Bekius|20.02.18|17:37

In Groningen rijden al 3 maanden elektrische bussen met veel problemen accu’s zijn te snel leeg en dan moet de dieselbus het weer overnemen.