Tarieven OV stijgen in regio’s Rotterdam en Den Haag met 1,13%

Citaro, bus, RET (bron: (foto Rick Keus)

De prijzen voor het OV in de regio Rotterdam Den Haag stijgen in 2018 met 1,13 procent. Het gaat dan om bus-, tram- en metrokaartjes van vervoerders RET, HTM en Connexxion. De prijsstijging is vastgesteld door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. 

De bestuurscommissie van de Vervoersautoriteit van de MRDH mag jaarlijks de tarieven voor het OV in de regio vaststellen. Volgens de MRDH past deze stijging bij de landelijk vastgestelde prijsstijging. Het is wel lager dan de landelijke inflatie in 2018. Die wordt namelijk geschat op 1,4 procent.

Vervoerders

De prijs per kilometer in Rotterdam stijgt van 13,7 cent naar 13,9 cent. Dit geldt voor zowel stadsvervoerder RET als voor busvervoerder Connexxion. Reizigers van HTM, HTMbuzz en Connexxion in de regio Haaglanden kunnen ook op een stijging rekening van 0,2 procent en zullen in 2018 15,7 cent betalen per kilometer. Die prijs geldt ook voor de tarieven op metrolijn E.

Die stijging komt bovenop de verhoging van het vaste basistarief, dat voor heel Nederland gelijk is. Reizigers in bus, tram of metro betalen in 2018 altijd 0,90 cent. In 2017 was het basistarief nog vastgesteld op 0,89 procent. Nog voor het einde van het jaar zullen de vervoerders ook doorgeven wat de prijzen worden voor de abonnementen en andere kaarten die door vervoerders worden aangeboden.

Stijging

Vorig jaar stegen de tarieven voor het OV in deze regio niet. Weliswaar werd een verhoging doorgevoerd van 0,38 procent, maar vanwege de afrondingsmethodiek bleven de prijs per kilometer en de prijs voor het basistarief gelijk aan het jaar daarvoor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.