Arriva: preventief extra bussen in Brabant met ingang schooljaar

Arriva, Den Bosch, bushalte

Arriva zal met ingang van het nieuwe schooljaar in de provincie Noord-Brabant extra bussen inzetten op een aantal lijnen om de hierop verwachte drukte op te vangen. Vorig jaar kreeg de vervoerder nog veel kritiek te verduren vanwege overvolle bussen in de eerste paar maanden van het nieuwe schooljaar. “De ervaring leert dat aan het begin van het schooljaar het hierdoor tijdelijk drukker in de bussen kan zijn dan gebruikelijk”, aldus Arriva.

Het gaat hier overigens alleen om extra bussen in de ochtend- en middagspits. Die bussen rijden een paar minuten voor de reguliere bussen. Arriva waarschuwt ervoor dat deze bussen niet vermeld worden in die dienstregeling op de halte en dat de bussen een ander uiterlijk kunnen hebben dan de normale lijnbussen.

Vakantieperiode

In Noord-Brabant rijden de bussen deze week nog volgens de vakantiedienstregeling. Maar op verschillende scholengemeenschappen beginnen de lessen dit jaar al eerder. Om te voorkomen dat hierdoor problemen ontstaan zet Arriva extra bussen in op bestaande ritten en worden er extra ritten gereden.

Deze extra verbindingen blijven geldig tot en met vrijdag 2 september. Dit komt omdat de reguliere winterdienstregeling op maandag 5 september ingaat. Ook dan blijft Arriva echter wel met extra ritten rijden of extra bussen inzetten. Het is momenteel nog niet precies zeker op welke verbindingen die extra bussen gaan rijden, dat zal Arriva op 1 september bekendmaken.

 Overvolle bussen

Vorig jaar tekenden in november meer dan 400 mensen een petitie tegen overvolle Arriva-bussen in Noord-Brabant, nadat een reiziger merkte dat de bussen in de steden Tilburg, Waalwijk en Den Bosch soms zo vol zaten dat reizigers bij de halte achterblijven.

Arriva durft vooraf niet te voorspellen hoe lang de vervoerder extra bussen blijft inzetten. “Reizigersaantallen worden continu in de gaten gehouden”, meldt de vervoerder. “Er worden extra bussen ingezet waar en zolang dat nodig is. Ervaring leert bijvoorbeeld ook dat na de herfstvakantie reizigers meer spreiden over de dag en het totaal aantal reizigers afneemt.”

Lees ook: Petitie tegen overvolle bussen 400 keer ondertekend

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.