Gemeente Emmen stimuleert OV met gratis busvervoer

bus Qbuzz, Emmen, Drenthe,
Foto: Bus in Emmen. Foto ter illustratie.

De gemeente Emmen biedt de laatste dagen van het jaar gratis busvervoer aan in de stad. Met de actie wil de gemeente het openbaar vervoer te stimuleren en parkeerterreinen ontlasten. De afgelopen dagen was de actie al zo’n groot succes dat de gemeente Emmen gelede bussen moet gaan inzetten om alle reizigers mee te nemen.

Het gratis busvervoer wordt bekostigd door de gemeente Emmen. Ook vorig jaar was het busvervoer in Emmen enkele dagen gratis. Destijds reisden er tweemaal zoveel mensen met de bus als normaal, maar nu is het aantal reizigers nog groter.

Reizigersgroei

Op twee lijnen had de gemeente grote drukte verwacht en daar reden dus al gelede bussen. Nu blijkt het op twee andere buslijnen ook nodig. “Afgelopen weekend was het zo druk dat de chauffeur van lijn 3 mensen bij de halte moest laten staan”, zei Jorne Bonte van het OV-bureau Groningen Drenthe tegen RTV Drenthe. “Dat is heel vervelend.”

De VVD in Emmen klaagde over het gratis busvervoer in de stad. Inwoners uit omringende dorpen zouden gepasseerd worden door deze actie, terwijl zij juist veel gebruikmaken van het busvervoer. Bonte: “Het was een besluit van de gemeente. Wij doen sowieso niet aan gratis busvervoer, iemand betaalt het kaartje. Ook dit kaartje is afgekocht door de gemeente.”

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Gemeente Emmen stimuleert OV met gratis busvervoer”

Camille Kreemers|25.12.15|19:28

Deze actie is heel leuk om niet-busreizigers kennis te laten maken met de bus. Ook het doel achter de actie is mij logisch. Wat ik me echter dan ook afvraag is hoeveel procent van deze reizigers ook daadwerkelijk de stadsbus blijven pakken.