RET krijgt boete voor te vroeg vertrokken bussen

Citaro, bus, RET (bron: (foto Rick Keus)

Stadsvervoerder RET moet een boete van 900.000 euro betalen voor bussen die in de eerste drie maanden van 2014 te vroeg zijn vertrokken. De boete is opgelegd door opdrachtgever Stadsregio Rotterdam. Directeur Pedro Peters van RET meldt dat deze boete wordt gehalveerd als de vervoerder aan het einde van het jaar zijn prestaties heeft verbeterd.

De Stadsregio Rotterdam heeft het boetesysteem in 2012 bedacht. Volgens Peters is de 900.000 euro de hoogste boete die ooit in Nederland is opgelegd aan een vervoerder. “Het is het strengste systeem dat er is. Het is ons opgelegd bij de aanbesteding”, aldus de directeur.

Boete

Maar de RET heeft nu met wethouder Pex Langenberg afgesproken dat als de vervoerder verbeteringen laat zien, dat de boete voor het te vroeg vertrekken wordt gehalveerd. De vervoerder krijgt binnenkort mogelijk opnieuw een boete. Ook voor de te laat vertrokken bussen moet nog worden betaald, zo meldt RTV Rijnmond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

3 reacties op “RET krijgt boete voor te vroeg vertrokken bussen”

Robert Wagenaar|12.08.14|11:11

het boete systeem vindt ik totaal niet meer van deze tijd… er zijn vele factoren die van invloed zijn op de rijtijd van de bus, dus is het heel makkelijk van de concessieverlener om een boete tegenover te vroeg of te laat vertrokken bussen te stellen! alle chauffeurs zijn begaan met hun passagiers en zorgen dat ze op tijd op cruciale haltes zijn!!

Robert Wagenaar|12.08.14|11:11

het te vroeg of te laat vertrekken van bussen gebeurt vaak omdat de rijtijdverdeling niet klopt. soms moet je om een bepaalde tijd vertrekken en ben je bij de volgende halte 2 minuten te vroeg, wat moet je dan? daar weer stil gaan staan?? en bij een volgende halte weer? de reiziger wordt daar knettergek van. het lijkt mij dat de bus op tijd bij de eind bestemming moet aankomen en niet te vroeg moet doorkomen bij tijdhaltes.

baxspace|15.07.14|14:12

en wie heeft er nou uiteindelijk wat aan? de passagier niet, in elk geval.