Concessie Haaglanden gaat toch naar HTMBuzz

Bus op het Spui in Den Haag

HTMbuzz gaat vanaf 9 december 2012 het stadsbusvervoer in Den Haag en in de gemeenten Rijswijk en Leidschendam-Voorburg verzorgen. Dat heeft het dagelijks bestuur van het Stadsgewest Haaglanden besloten. De looptijd van de nieuwe concessie is zeven jaar en eindigt op 7 december 2019. HTMbuzz is een gezamenlijke onderneming van HTM en Qbuzz.

Het verzoek van de gemeente Den Haag om de aanbesteding uit te stellen, heeft het dagelijks bestuur van het Stadsgewest Haaglanden grondig overwogen maar niet kunnen honoreren.

Risico

Uitstel zou het risico geven om per 1 januari 2013 in strijd met de geldende wetgeving te handelen. Bedrijven en hun medewerkers hebben volgens het dagelijks bestuur nu recht op een heldere beslissing. Bovendien acht het bestuur uitstel van de aanbesteding juridisch en financieel te risicovol en daarmee niet in het belang van de reiziger.

Kwalitatief

De bieding van HTMbuzz valt binnen het door het Stadsgewest vastgestelde budget van 27 miljoen euro per jaar. De bieding voldoet ook kwalitatief aan de gestelde eisen op het gebied van marketing, reisinformatie en sociale veiligheid zoals deze ook in de huidige busconcessie geëist worden.

Personeel

Het personeel van HTM gaat over naar HTMbuzz en het bedrijf zal het materieel van HTM overnemen. Ook zal de nieuwe vervoerder het lijnennet en de dienstregeling uitvoeren zoals dat door het Stadsgewest is vastgesteld.

Voordat de concessie definitief aan HTMbuzz wordt verleend, gaat eerst de wettelijke bezwaartermijn van zes weken in. De bezwaartermijn loopt van 24 mei tot en met 5 juli 2012. Veolia was de andere partij die zich op de aanbesteding had ingeschreven.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: admin

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.