Ook infopanelen bij bushaltes in de polder

Busreizigers in de Haarlemmermeer kunnen binnenkort op infopanelen zien wanneer hun volgende bus komt en of er vertraging is. Met de digitale reisinformatie moet de bus in de polder populairder worden onder de reizigers. Nog voor het einde van het jaar moeten 140 van deze infopanelen in de polder staan.

Op dit moment zijn er 33 digitale informatiepanelen in de polder waarop reizigers steeds actuele reisinformatie krijgen.

Streven

Binnen de Stadsregio is het streven dat op termijn 95 procent van de busreizigers bij de bushalte moet kunnen zien hoe laat de eerstkomende bus daadwerkelijk aankomt. Een van de grote ergernissen van passagiers – niet weten hoe laat de volgende bus écht komt – behoort daarmee tot het verleden. Als een bus vertraging oploopt, wordt dat direct verwerkt op de panelen.

Contract

In de polder staan al enige tientallen zogeheten vlagpanelen langs de R-net lijnen en een paar andere routes. Die waren een cadeautje van Connexxion toen de vervoerder het contract voor de Stadsregio kreeg. Als dat contract in 2015 afloopt, worden de borden eigendom van de gemeente. De 107 panelen die er dit jaar bij moeten komen, zijn van een ander type.

 

Auteur: admin

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.