Reizigers EBS in Waterland krijgen introductiekorting

Reizigers van EBS in Waterland krijgen tot 1 april een introductiekorting op het kilometertarief. Zij betalen de eerste drie maanden van 2012 11 cent per kilometer in plaats van 12,6 cent per kilometer. Het instaptarief wordt landelijk bepaald en moet ook voor de reizigers van EBS worden verhoogd. Dit tarief is met 4 cent verhoogd naar 83 cent, zo meldt het openbaar vervoersbedrijf.

Per 1 januari 2012 zijn de tarieven in het stads- en streekvervoer omhoog gegaan. Naast het basistarief is ook het kilometertarief verhoogd.

Bezuinigingen ov

Om de bezuinigingen in het openbaar vervoer enigszins op te vangen heeft Stadsregio Amsterdam besloten om het kilometertarief te verhogen, bovenop de indexatie. Zij heeft, op dringend verzoek van de openbaar vervoersbedrijven, besloten in de streek een lager tarief te voeren dan in de stad. Door dit besluit geldt voor de reizigers van EBS en Connexxion voor 2012 een tarief van 12,6 cent per kilometer in plaats van 14,2 cent per kilometer.

Naast dit lagere tarief voor de streek voert EBS de eerste drie maanden een actietarief. Hierdoor is de prijs voor reizigers in Waterland tot 1 april 2012 alleen verhoogd met de landelijke indexatie. Vanaf 1 januari 2012 geldt hierdoor tijdelijk een kilometertarief van 11 cent in plaats van 12,6 cent.

EBS

EBS is een nieuwe vervoerder in Nederland. Met het inzetten van nieuwe bussen op een nieuwe dienstregeling wil EBS inwoners van Waterland verleiden om vaker voor de bus te kiezen. Door binnen een maand na de start de prijzen voor een rit flink te verhogen zouden alle inspanningen teniet worden gedaan.

EBS is blij dat de Stadsregio Amsterdam de ruimte heeft geboden een introductiekorting toe te kunnen passen.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.