I Squared Capital

Arriva definitief in handen Amerikaanse private-equitybelegger

Shutterstock - Trein van Arriva
Trein van Arriva. Foto: Shutterstock/Henk Vrieselaar

Deutsche Bahn heeft de verkoop van Arriva aan het Amerikaanse I Squared Capital afgrond. Volgens eerdere mediaberichten zou Arriva bij de deal gewaardeerd worden op 1,6 miljard euro.

De verkoop omvat de activiteiten van Arriva in elf landen, waaronder Nederland. Inmiddels zijn de group en alle dochterbedrijven overgedaan aan I Squared Capital, melden beide partijen in een persbericht.

Arriva werd in 2010 overgenomen door Deutsche Bahn. Het Duitse spoorbedrijf probeert met de verkoop van buitenlandse activiteiten geld vrij te maken om zijn schuldenberg af te bouwen en geld vrij te maken voor investeringen op de thuismarkt.

38 miljard

I Squared Capital is een in infrastructuur gespecialiseerd private-equityfonds met het hoofdkantoor in de Amerikaanse stad Miami. Het portfolio, dat een waarde heeft van 38 miljard dollar, bestaat nu uit 82 bedrijven in 71 landen.

De koop leidde in Nederland tot vragen in onder meer de Limburgse Gedeputeerde Staten. Die zagen na boekenonderzoek echter geen reden om door de overname van Arriva de concessie in de provincie Limburg te beƫindigen.

Onderwerpen:

Auteur: Erik Verheggen

Hoofdredacteur Mobiliteit, ProMedia Group