NOODLOTTIG ONGEVAL

Geen strafvervolging voor dodelijk treinongeval Voorschoten

Treinongeval Voorschoten
Dodelijk treinongeluk Voorschoten was ongeval, OM ziet af van vervolging Robin Utrecht / ANP

Het Openbaar Ministerie gaat niet over tot strafrechtelijke vervolging voor het treinongeval bij Voorschoten van vorig jaar. Bij het dodelijke ongeluk kwam een kraammachinist, die met zijn kraan het spoor overstak, om het leven. Justitie concludeert dat het gaat om een noodlottig ongeval.

De kraan werd gebruikt voor onderhoudswerkzaamheden aan het spoor. Twee sporen werden hierdoor niet gebruikt. De overige twee sporen zouden, voordat de kraan zou oversteken, ook buiten werking worden gesteld. Echter, voordat dit gebeurde en voordat de rest van de werkploeg op de afgesproken plek was, is de machinist overgestoken.

Een passerende goederentrein botste op een kraanvoertuig van bouwbedrijf BAM. Een passagierstrein ontspoorde als gevolg van brokstukken van het ongeluk. Inzittenden van de passagierstrein raakten hierbij gewond. De kraanmachinist overleed ter plekke. Het is donderdag 4 april precies een jaar geleden dat het ongeluk plaatsvond.

Noodlottig ongeval

“Het is niet te achterhalen waarom de kraanmachinist, ondanks deze afspraak, eerder aan de oversteek is begonnen. Er zijn geen technische gebreken aan de kraan vastgesteld en er zijn geen aanwijzingen dat de kraanmachinist onwel zou zijn geworden of de kraan opzettelijk voor de goederentrein zou hebben geplaatst”, aldus het OM, dat uitgaat van een noodlottig ongeval.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Bron: ANP / Mobiliteit.nl

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl