European Sleeper

Nachttrein van Brussel naar Berlijn rijdt nu door tot Praag

Praag
Het is vanaf nu mogelijk om vanuit Nederland zonder overstap per trein naar Praag te reizen. Dalibor Valek / Shutterstock

De nachttrein van European Sleeper rijdt voortaan door naar Dresden en Praag. De trein met slaapwagons rijdt sinds tien maanden vanaf Brussel via Rotterdam, Den Haag, Schiphol, Amsterdam, Amersfoort en Deventer naar Berlijn, met de Tsjechische hoofdstad nu als eindpunt.

Door werkzaamheden in het Oosten van Duitsland was het niet mogelijk om de trein al eerder door te laten rijden naar Dresden en Praag. De treinverbinding verbindt vier hoofdsteden met elkaar: Brussel, Amsterdam, Berlijn en Praag.

De trein rijdt elke maandag, woensdag en vrijdag en vertrekt vanaf station Brussel-Zuid. Vanuit Nederland doet de trein er zo’n twaalf uur over om Praag te bereiken, maar is voorzien van slaapwagons om uit te kunnen rusten.

European Sleeper
Routekaart met de stops van de trein van Brussel naar Praag.

Meer Europese bestemmingen

European Sleeper hoopt het netwerk binnenkort uit te breiden naar meer Europese bestemmingen. Zo staat Barcelona hoog op de wenslijst, evenals een verbinding met Scandinavië. Het bedrijf streeft er naar om elkaar jaar een nieuwe Europese bestemming toe te voegen aan het aanbod internationale treinreizen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl