TUSSENTIJDSE EVALUATIE

Nachtbus rijdt weer, maar Zoetermeerse nachtbraker nog schaars

Nachtbus, foto ter illustratie. Shutterstock, donikz

De coronapandemie zette de noodstop in voor het nachtelijke busvervoer. Bijna twee jaar na dato rijden de nachtbussen weer mondjesmaat door Nederland. Diverse vervoerders overwegen om op termijn het nachtvervoer nieuw leven in te blazen. In Zoetermeer werd de nachtbus onlangs losgelaten uit de remise, al lijkt de nachtelijke weekendbus van en naar Leiden nog geen doorslaand succes.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl

1 reactie op “Nachtbus rijdt weer, maar Zoetermeerse nachtbraker nog schaars”

Tijl Houtbeckers|12.03.24|16:20

Op platformen als 9292.nl en Google Maps zul je deze dienst niet vinden. Bij de haltes hangt geen dienstregeling, of zelfs geen eens een tekst dat deze dienst bestaat. Ik heb niet eens kunnen vinden of er zelfs een nummer voor bestaat (vroeger was het lijn 800).

De enige reden dat ik ├╝berhaupt van deze bus af weet is dat er in lijn 400 af en toe zeer kort op de display getoond wordt dat deze bestaat, zonder enige hint waar je er verdere informatie over kan vinden.