Trein naar Berlijn, Dresden, Praag

European Sleeper en GreenCityTrip starten samenwerking

European Sleeper
Een trein van European Sleeper onderweg vanuit Nederland naar Praag. European Sleeper

European Sleeper en GreenCityTrip zijn een nauwe samenwerking gestart. De samenwerking betekent concreet dat er vanaf nu pakketreizen vanuit België en Nederland met de nachttrein van European Sleeper naar Berlijn, Dresden en Praag ook kunnen worden geboekt via de website van GreenCityTrip.

Tickets voor de nachttrein Brussel-Amsterdam-Berlijn-Dresden-Praag blijven ook beschikbaar via de website van European Sleeper en andere verkoopkanalen.

De twee bedrijven organiseren internationale treinreizen en hebben elkaar gevonden in de bestemmingen Berlijn, Dresden en Praag. Zo heeft European Sleeper in 2023 de route Brussel-Amsterdam-Berlijn gereactiveerd en wordt er vanaf 25 maart doorgereden naar Dresden en Praag. GreenCityTrip biedt sinds oktober 2021 nachttreinpakketreizen vanuit Nederland en België aan naar Berlijn, Dresden en Praag.

Aanbod Europese nachttrein verbeteren

Chris Engelsman, medeoprichter en managing director van European Sleeper, ziet de samenwerking tussen beide bedrijven als een belangrijke stap naar de toekomst. “Met gedeelde waarden en een sterke focus op de reiservaring streven beide bedrijven ernaar het aanbod van nachttreinen in Europa verder te verbeteren. Omdat onze doelen perfect op elkaar zijn afgestemd, zien we meer waarde in het versterken van elkaar dan in concurreren. De pakketreizen die GreenCityTrip aanbiedt, vormen een perfecte aanvulling op onze eigen aanbiedingen en bedienen een marktsegment waar European Sleeper tot nu toe niet sterk vertegenwoordigd is.”

“Deze samenwerking onderstreept ons gezamenlijke streven naar duurzaam reizen,” voegt Maarten Bastian, directeur en mede-eigenaar van GreenCityTrip, daaraan toe. “Samen met European Sleeper gaan we een stap verder om de positie van nachttreinen in Europa te versterken en het gebruik ervan door een zo breed mogelijk publiek te bevorderen. Het is cruciaal dat nieuwe spoorinitiatieven succesvol zijn en op lange termijn succesvol worden, alleen zo zullen de reizigers er echt van profiteren.”

Concurrerende tarieven

GreenCityTrip is onderdeel van touroperator Flywise. Deze onderneming van Hessel Winkelman en Maarten Bastian is reeds sinds 2010 actief in de markt van stedentrips. Daarnaast zetten Winkelman en Bastian hun innovatieve visie voort met de oprichting van GoVolta, een onderneming die later dit jaar gelanceerd wordt. GoVolta zal internationale dagtreinen exploiteren op routes zoals Amsterdam – Parijs, Amsterdam – Kopenhagen, en Amsterdam – Basel, met als doel concurrerende tarieven te bieden.

European Sleeper is opgericht door twee hartstochtelijke liefhebbers van nachttreinen: Elmer van Buuren en Chris Engelsman. De eerste nachttrein van European Sleeper tussen Brussel en Berlijn vertrok op 25 mei 2023. Deze route wordt in 2024 dus verlengd naar Dresden en Praag. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan een rechtstreekse verbinding tussen Amsterdam en Barcelona vanaf 2025 of 2026.

GreenCityTrip en European Sleeper blijven zelfstandige bedrijven, maar verkennen wel verdere mogelijkheden tot samenwerking, ook met betrekking tot nachttreinen naar nieuwe bestemmingen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jeroen Baldwin

Bron: SpoorPro