De visie van Perplex

Digitalisering in de Mobiliteitsbranche

Anne Derksen (rechts), digitaal strateeg, en Rutger Stoel, senior product owner bij Perplex, delen een gezamenlijke visie: de reiziger staat voorop. Foto: Perplex

In de snel evoluerende wereld van mobiliteit speelt digitalisering een cruciale rol bij het voldoen aan de steeds hogere verwachtingen van reizigers. Perplex, als gespecialiseerd digitaal bureau in de mobiliteitsbranche, werkt aan innovatieve oplossingen om de reiservaring te optimaliseren. Hieronder delen we hoe digitalisering de kern vormt van onze benadering, met de reiziger altijd centraal.

De Gebruiker Centraal: Waarom?

In een wereld waarin verandering de enige constante is, mogen we niet stilstaan. Het is essentieel om continu naar buiten te kijken, vooral in een sector waar reizigers steeds meer gewend raken aan digitale luxe. Door in gesprek te blijven met reizigers begrijpen we hun verwachtingen en kunnen we digitale oplossingen ontwikkelen die waarde toevoegen aan hun reis. Deze inzichten leiden tot duurzame verbeteringen in de online klantreis, cruciaal voor het behouden van tevredenheid en het binden van reizigers aan het openbaar vervoer.

De Gebruiker Centraal: Hoe?

Onze aanpak begint met regelmatige gebruikersonderzoeken, waarbij we de dialoog aangaan met reizigers uit panels van onze klanten. We testen bestaande functionaliteiten, onderzoeken de effectiviteit van informatieoverdracht en zorgen ervoor dat de informatie gemakkelijk toegankelijk is voor verschillende doelgroepen.

De Gebruiker Centraal: En dan?

Het ontwikkelen van producten met de reiziger in gedachten stelt ons in staat om met gevalideerde aanpassingen significante verbeteringen te realiseren. Echter, om de sector werkelijk te transformeren, is voortdurende interactie met de reiziger noodzakelijk. De kern van een openbaar vervoerbedrijf is ervoor zorgen dat bussen, trams en treinen rijden. Maar de tijd waar haltevertrekstaten uitgeprint aan de koelkast hangen is voorbij.

Innovaties zoals real-time reisinformatie en geïntegreerde klantenservice vormen de spil van onze digitale aanpak. Wie niet digitaal innoveert, loopt achter. Perplex werkt hard aan deze digitalisering en nodigt anderen uit om samen te werken aan de toekomst van mobiliteit.

Visie Perplex

Anne Derksen, digitaal strateeg bij Perplex, en Rutger Stoel, senior product owner bij Perplex, delen een gezamenlijke visie: de reiziger staat voorop. Door digitalisering te omarmen en continu in gesprek te blijven met de doelgroep, kunnen we de mobiliteitsbranche transformeren en een naadloze, klantgerichte reiservaring creëren. Laten we samen bouwen aan een toekomst waarin mobiliteit niet alleen efficiënt, maar ook digitaal geoptimaliseerd is.

Onderwerpen: ,

Auteur: Perplex