Werkzaamheden

Minder treinen tussen Amsterdam en Utrecht rond voorjaarsvakantie

Trein op Utrecht Centraal
Trein op Utrecht Centraal. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Bjorn Keith

Rond de voorjaarsvakantie rijden er tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal minder intercity’s vanwege werkzaamheden op Amsterdam Centraal. Reizigers kunnen daardoor te maken krijgen met drukkere treinen, extra overstappen en een langere reistijd, meldt de NS donderdag.

De aangepaste dienstregeling geldt van woensdag 14 tot en met maandag 26 februari. Dan wordt aan de oostzijde van Amsterdam CS aan de sporen 2 tot en met 8 gewerkt. Op 14 en 15 februari zorgt dat ook voor kortere treinen tussen Amsterdam Centraal, Haarlem en Den Haag Centraal. In het weekend van 17 en 18 februari worden er stopbussen ingezet tussen Utrecht Centraal en Amsterdam Bijlmer Arena, omdat op dat traject ook werkzaamheden zijn.

Omreisroute

De NS raadt reizigers aan wanneer mogelijk buiten de spits te reizen of van de omreisroutes gebruik te maken. Ook kunnen zij het beste voor vertrek de reisplanner te checken voor het meest actuele reisadvies.

Van 14 tot en met 17 februari is in de RAI de Negenmaandenbeurs en van 17 tot en met 24 februari de Huishoudbeurs. Die blijven volgens NS ondanks de werkzaamheden allebei bereikbaar via station Amsterdam RAI.

Auteur: Redactie OVPro / ANP