130 ov-bedrijven

Lokale ov-vervoerders in Duitsland kondigen ook staking aan

Busvervoer in Berlijn. Foto: Shutterstock, smereka

Na de treinmachinisten willen nu ook medewerkers van lokale Duitse ov-bedrijven het werk neerleggen. De Duitse vakbond Verdi heeft maandag een bijna landelijke staking in het lokale vervoer aangekondigd, slechts een aantal uur nadat de Duitse machinisten hun langste spoorwegstaking tot nu toe hadden beëindigd.

Volgens vakbondsbestuurder Christine Behle zal er vrijdag in alle Duitse deelstaten, behalve Beieren, actiegevoerd worden. “De tijd is gekomen om meer druk uit te oefenen op de werkgevers”, voegde ze eraan toe, verwijzend naar op niets uitgelopen loononderhandelingen voor de ongeveer 90.000 werknemers van meer dan 130 lokale vervoerders.

“We hebben een dramatisch tekort aan arbeidskrachten in het openbaar vervoer en er staat ongelooflijke druk op werknemers. Bussen en treinen worden in alle tariefzones elke dag geannuleerd omdat er niet genoeg personeel is”, zei Behle.

De staking bij het personenvervoer op het Duitse spoor begon vorige week woensdagochtend. Treinpersoneel bij de vakbond GDL legde het werk neer voor een hoger loon en een kortere werkweek. De vakbond en Deutsche Bahn hebben nu afgesproken dat ze weer gaan onderhandelen en dat tot zeker 3 maart geen acties meer zijn op het spoor.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie OVPro / ANP