3,5 en 4 procent erbij

Blue Amigo en bonden bereiken cao-akkoord waterbuspersoneel

Waterbus bij Dordrecht. Foto: Shutterstock, Ceri Breeze

Blue Amigo en vakbonden FNV en CNV zijn het eens geworden over een nieuwe cao voor het waterbuspersoneel. De afspraken voor de cao Blue Amigo Waterborne Public Transport Netherlands (BAWPTNL) omvatten onder meer loonsverhogingen van 3,5 procent en 4 procent in de komende twee jaar.

Dat meldt vakbond CNV, die het onderhandelingsresultaat met een positief advies heeft voorgelegd aan zijn achterban. De cao gaat er “goed op vooruit”, schrijft de bond. “Als je alle afspraken bij elkaar optelt, is jullie werkgever goed over de brug gekomen, ondanks dat wij de loonsverhoging graag wat hoger hadden gezien.”

De partijen zijn een tweejarige cao overeengekomen. Daarin gaan de salarissen bij BAWPTNL per 1 januari van dit jaar met 3,5 procent omhoog. In januari 2025 komt daar nog eens 4 procent bij. Het minimumloon gaat naar 16 euro per uur.

Meeruren

Verder zijn er onder meer afspraken gemaakt over de betaling van vakantiegeld en vakantiedagen over meeruren, vergoedingen voor maaltijden en reiskosten en de indeling van de diensten.

CNV organiseert in februari ledenbijeenkomsten over het onderhandelingsakkoord.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Erik Verheggen

Hoofdredacteur Mobiliteit, ProMedia Group