Waarschuwingssysteem

Problemen op busbanen in Hengelo

Bus Hengelo
Foto: Bus in Hengelo. Foto ter illustratie. GeorgDerReisende

De waarschuwingssystemen bij oversteekplaatsen van busbanen in Hengelo functioneren niet naar behoren. Het waarschuwen van naderende bussen werkt niet altijd correct, waardoor de veiligheid in het geding komt.

De getroffen busroutes zijn Weusthag, Binnenveld en Het Broek. De waarschuwingssystemen op deze routes zijn tijdelijk uitgeschakeld, er zijn extra verkeersborden geplaatst bij alle oversteekplaatsen. Bovendien is de maximumsnelheid op de gehele drie busroutes verlaagd naar 30 kilometer per uur, zo meldt een woordvoerder van de gemeente aan 1Twente.

De gemeente Hengelo en Arriva werken gezamenlijk aan een oplossing voor dit probleem. Een woordvoerder van de gemeente verklaarde tegenover de lokale omroep: “We streven ernaar om de problemen op korte termijn op te lossen. Helaas kunnen we op dit moment nog niet aangeven wanneer de problemen opgelost zijn.”

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer