doorfietsroute

Sliedrechte fietsstraat moet fiets en ov aantrekkelijker maken

Een man op de fiets
De provincie zet al langere tijd in op doorfietsroutes Shutterstock, LovetheLifeyouLive

In Sliedrecht is een nieuwe fietsstraat in gebruik genomen op 12 december. Door te investeren in een goede fietsverbinding rondom het station wil de provincie Zuid-Holland de fiets en het ov aantrekkelijker maken. De fietsstraat vormt een belangrijke schakel tussen het station van Sliedrecht en de doorfietsroute tussen Papendrecht en Gorinchem.

“Door de fiets en het openbaar vervoer goed op elkaar aan te laten sluiten, maken we het voor nog meer mensen aantrekkelijk te kiezen voor een duurzame manier van vervoeren,” aldus gedeputeerde Frederik Zevenbergen. “Daarom investeren we niet alleen in fietspaden, maar ook in extra fietsenstallingen bij stations.” Samen met de gemeente en ProRail worden in 2024 bij station Sliedrecht 148 extra fietsparkeerplekken gerealiseerd, bij station Sliedrecht Baanhoek komen 200 extra plekken.

Fietsbrug

De fietsstraat ‘Achterom’ is op 12 december feestelijk geopend. De straat zorgt ervoor dat fietsers niet meer over de drukke Stationsweg hoeven te fietsen, maar makkelijker van het station naar het centrum of de doorfietsroute kunnen fietsen. Vorig jaar werd ook een fietsbrug naar het station gerealiseerd.

De provincie werkt samen met gemeenten aan doorfietsroutes. “Daarmee willen we het aantrekkelijk maken om voor de fiets te kiezen, bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer. Want fietsen is goed voor de gezondheid, het milieu en de bereikbaarheid”, zo meldt de provincie.

De komende jaren ligt de focus op deelprojecten van de F15 tussen Papendrecht en Gorinchem. De nieuwe straat sluit ook aan op de F15.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Laura Houtenbrink