Nieuwe dienstregeling

Seinstoring bij Schiphol zorgt voor hinder op het spoor

Amsterdam Schiphol Airport.
Amsterdam Schiphol Airport. Foto: Wikipedia/Amin.

Door een sein- en wisselstoring rijden er maandagochtend minder treinen van en naar Schiphol. Op verschillende trajecten kan de vertraging oplopen tot dertig minuten, meldt de NS. Maandag is de eerste werkdag dat de treinen van de NS volgens de nieuwe dienstregeling rijden.

Tussen Schiphol en Hilversum rijden door de storing geen intercity’s. Ook het treinverkeer tussen Leiden en Den Haag en Leiden en Almere heeft last van de storing. Op die trajecten rijden minder intercity’s. Tussen Amsterdam Centraal en Hoofddorp rijden minder sprinters.

Het is nog niet bekend wanneer de storing verholpen is. De aannemer van ProRail is onderweg naar Schiphol, maar staat in de file, meldt de spoorbeheerder op X.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Merijn van Merrienboer

Bron: ANP

1 reactie op “Seinstoring bij Schiphol zorgt voor hinder op het spoor”

Pat Rick|11.12.23|10:28

ZSM de Noord-Zuidlijn doortrekken. Men is te afwachtend en er wordt alleen nog maar over gepraat. Vrijdag 3 weken geleden meldde BNR-verslaggever Edin Mujagić op de radio dat er 15 jaar geleden er al werd gesproken over een metroverbinding tussen zijn Almere met Amsterdam. Want er zijn maar weinig OV-verbindingen. Maar al die tijds is er niets gebeurd, alleen maar rapporten. Bureaus en mensen hebben er veel over vergaderd en er goed aan verdiend maar de reiziger staat in de kou. Dus actie graag!