Teleurstellend

Statenfracties Utrecht verontrust over uitgeklede ov-dienstregeling

Qbuzz-bussen rijden momenteel rond in Utrecht onder de merknaam U-OV. Foto: Wikipedia.

De Statenfracties in de provincie Utrecht maken zich zorgen over de nieuwe dienstregeling van vervoerder U-OV die op 10 december ingaat. De fractie UtrechtNu! liet in een commissievergadering weten het “teleurstellend” te vinden dat fors wordt afgeschaald en wees onder meer op een aantal stadsbussen dat in plaats van vier keer maar twee keer per uur gaat rijden.

GroenLinks en PvdA stelden dat het klachten regent over het uitkleden van de dienstregeling. Het CDA uitte onder meer zorgen over het aanbod aan openbaar vervoer in een aantal dorpen. U-OV ziet zich door het aanhoudende personeelstekort en het hoge ziekteverzuim genoodzaakt voorlopig met een uitgeklede dienstregeling te rijden. De vervoerder houdt er rekening mee dat de regeling nog verder moet worden afgeschaald.

“Zodra er weer voldoende chauffeurs zijn, kunnen de bussen weer vaker gaan rijden, zoals is afgesproken met de provincie Utrecht”, meldt U-OV op de eigen website. Ook bij Syntus, de andere vervoerder in Utrecht, is het tekort aan personeel een punt van zorg, maar snijden in het ov-aanbod is niet nodig.

Onmacht

Gedeputeerde AndrĂ© van Schie (mobiliteit) zei dat hij ook teleurgesteld is over de afschaling van het openbaar vervoer. “Ik deel uw gevoel van onmacht.” Hij voegde eraan toe intensief te blijven praten met de vervoerders over wat wel en niet kan.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Bron: ANP