Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee

Provincie Zuid-Holland en Connexxion verlengen concessie

Provinciehuis Zuid-Holland
Foto: Provinciehuis Zuid-Holland PhotosOfTheWorld

De provincie Zuid-Holland heeft aangekondigd het huidige contract met Connexxion voor busvervoer in de regio Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee met twee jaar te verlengen. Het oorspronkelijke contract, dat eind december 2023 zou aflopen, wordt nu verlengd tot 13 december 2025. De dienstregeling blijft gedurende deze periode op hetzelfde niveau, aldus de provincie. 

De keuze voor contractverlenging komt voort uit de wens om overlapping met andere aanbestedingen te vermijden, vooral gezien de vertragingen die zijn opgelopen tijdens de coronapandemie. Het verlengde contract biedt volgens de provincie een stabiele basis voor een gunstige aanbestedingsprocedure.

Herstel

Naast het creëren van een stabiele aanbestedingsomgeving, geeft de verlenging het openbaar vervoer in de regio de kans om verder te herstellen van de gevolgen van de pandemie. Met een aanzienlijke daling van het aantal reizigers en vervoeropbrengsten sinds 2019, bieden de extra twee jaar ruimte voor herstel naar pre-pandemische niveaus.

De provincie en Connexxion hebben afspraken gemaakt om de kwaliteit van het openbaar vervoer te handhaven, met initiatieven zoals communicatie, marketing en tariefaanpassingen om het imago van het openbaar vervoer te verbeteren en meer reizigers aan te trekken.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Merijn van Merrienboer