2024

Openbaar vervoer in Parijs niet klaar voor Olympische Spelen

Olympische spelen Parijs 2024
Foto: Olympische spelen Parijs 2024. Foto ter illustratie Olympische spelen Parijs 2024

Het openbaar vervoer in Parijs is niet op tijd klaar voor de Olympische Spelen volgend jaar in de Franse hoofdstad. Dat heeft burgemeester Anne Hidalgo gezegd bij een Franse talkshow.

Met minder dan een jaar te gaan tot aan de start van de Zomerspelen zijn er grote zorgen over het openbaar vervoer. Volgens Hidalgo ervaren Parijzenaars nu al veel problemen met reizen in de stad en zullen de Spelen die problemen alleen maar erger maken. “Er zullen plaatsen zijn waar het openbaar vervoer niet klaar zal zijn. Denk bijvoorbeeld aan het gebrek aan treinen”, aldus de burgemeester.

De zorgen van Hidalgo zorgen voor irritatie bij transportminister Clément Beaune. Hij verwijt haar veel kritiek te leveren op het openbaar vervoer, terwijl ze zelf nauwelijks meedenkt over oplossingen. “Mevrouw Hidalgo is er nooit en doet niet mee aan meetings, maar heeft wel een mening over anderen”, klaagde Beaune op X. De regionale politica Valérie Pécresse deelt zijn mening, maar zegt zeker te zijn van dat het allemaal goedkomt.
Hidalgo zegt zich niet alleen zorgen te maken over de problemen met openbaar vervoer tijdens de Olympische Spelen. Ook de grote aantallen daklozen ziet ze als een probleem.

De Spelen starten volgend jaar op 26 juli en duren tot en met 11 augustus.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Merijn van Merrienboer

Bron: ANP