Grand Bus Award

Daimler Buses triomfeert op Busworld met awards

Busworld Daimler Buses
Foto: Busworld 2023 Daimler Buses. Daimler Buses

Daimler Buses won begin vorige maand zes prijzen tijdens Busworld Europe in Brussel. De ‘Busworld Awards’-jury erkende de eCitaro met de ‘Grand Award Bus’ en het ‘Comfort Label’, terwijl de Setra TopClass S 516 HDH de ‘Grand Award Coach’ en de labelprijzen ‘Coach Comfort’ en ‘Coach Safety’ in de wacht sleepte.

De eCitaro, een emissievrije stadsbus, maakt gebruik van de nieuwste batterijgeneratie NMC3, waardoor het een voorloper is in het emissievrije segment. De lithium-ionbatterijen van de derde generatie bieden een hoge energie-inhoud en duurzaamheid. Met een totale capaciteit van 294 kWh is de eCitaro uitermate geschikt voor lange ritten en opladen in het depot.

De Setra S 516 HDH van de TopClass biedt het hoogste comfort op lange trajecten, waarbij luxe en technische uitmuntendheid samenkomen voor een ongeëvenaarde reiservaring. Bovendien ontving de S 515 HDH van Setra de “Sby Sustainable Bus Award 2024” van het Italiaanse vakblad “Autobus” voor zijn duurzaamheid op het gebied van veiligheid, comfort, efficiëntie en intelligente technologieën.

Deze prestigieuze prijzen bevestigen de positie van Daimler Buses in de ontwikkeling van elektromobiliteit en geavanceerde veiligheids- en assistentiesystemen in de busindustrie.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer