Metrobus

Zandvoortse politiek maakt zich zorgen over mobiliteitsplannen

Zandvoort
Foto: Zandvoort. Foto ter illustratie. Steve Photography

Binnen de Zandvoortse politiek groeien zorgen over de mobiliteitsplannen van omliggende gemeenten  Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer. Het gezamenlijke initiatief om het openbaar vervoer te verbeteren en meer automobilisten op de fiets te krijgen, stuit op kritiek. Ralf Endstra, fractievoorzitter van CDA Zandvoort, maakt zich met name zorgen over de gevolgen voor de bereikbaarheid van de kustplaats.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Merijn van Merrienboer

1 reactie op “Zandvoortse politiek maakt zich zorgen over mobiliteitsplannen”

Pat Rick|31.10.23|15:51

Als men de lessen leert van de Hoekse Lijn, zou men heel goed de lijn Haarlem-Zandvoort kunnen ombouwen naar metro. En vanuit Haarlem naar A’dam Zuid: de moderne blauwe tram. Dan heb je het hoogwaardig, hoogfrequent en flexibel OV wat er nodig is, en wat naadloos aansluit bij de rest van het metronetwerk. Metro kan heel goed drukke stranddagen en F1-dagen aan.

Metrobus is natuurlijk gewoon bus en de busbedrijven zullen metrobus promoten, maar de reiziger zit vast aan een substandaard oplossing.