Scholierenbus

Zeeuwse scholieren krijgen exclusieve buslijn

Connexxion Zeeland
Connexxion-bus in Zeeland rijdt door de duinen. Foto: Connexxion.

Scholieren die reizen tussen de Zeeuwse Kapelle, Wemeldinge en Goes kunnen vanaf 2025 gebruikmaken van een speciale buslijn die tweemaal per dag zal rijden. Dat kondigde de Kapelse wethouder Jon Herselman deze week aan, als reactie op de toezegging van het Zeeuwse provinciebestuur.

De nieuwe scholierenlijn rijdt één keer ’s ochtends en één keer in de middag. Het besluit volgt op een eerdere brief die wethouder Herselman, in samenwerking met Bewonersbelangen Wemeldinge, aan gedeputeerde Harry van der Maas had geschreven, meldt omroep Zeeland.

In die brief bevestigde de provincie ook eerder gemaakte afspraken over het streekvervoer naar Wemeldinge. “Als onderdeel van deze nieuwe regeling zal er ook elk uur een bus rijden tussen Goes en Yerseke, waarbij gestopt zal worden bij een nieuwe halte aan de Noordweg in Kapelle”, aldus Herselman.

Vervoershub

De Noordweg-halte zal tevens dienstdoen als een vervoershub, waar reizigers hun fietsen kunnen parkeren voordat ze de bus nemen. Bovendien zullen er in Wemeldinge verschillende opstapplaatsen voor de flextaxi worden gecreëerd. Deze voorzieningen dragen volgens de provincie bij aan een toegankelijker openbaar vervoer. De nieuwe regeling treedt in 2025 in werking, gelijktijdig met de nieuwe aanbesteding van het Zeeuwse streekvervoer.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Merijn van Merrienboer