Tunnelbuis

Minder treindiensten bij Schiphol vanwege werkzaamheden in oktober

Schiphol
Trein vertrekt vanaf station Schiphol naar Parijs. Foto: Flickr.

Er zullen minder treindiensten beschikbaar zijn van, naar, en via Schiphol vanwege geplande werkzaamheden, dat heeft de NS maandag aangekondigd. Gedurende de periode van 2 tot 8 oktober zullen enkele tunnelbuizen buiten gebruik zijn, dat resulteert in een verminderde treinverbinding via de luchthaven.

Tussen 2 en 8 oktober zal er één sprinter- en één intercitytrein per uur rijden tussen Schiphol en Utrecht. Daarnaast zal er elk uur een intercitytrein rijden van en naar Almere. In de richting van het westen zullen er vier hogesnelheidstreinen per uur rijden, samen met vier intercitytreinen per uur van en naar Leiden Centraal.

Voor het weekend van 14 en 15 oktober gelden dezelfde beperkingen voor treindiensten. Op zaterdag zullen er echter snel- en stopbussen beschikbaar zijn van en naar Leiden, Sassenheim, Nieuw-Vennep, Hoofddorp en Schiphol. De snelbussen zullen de kleinere stations overslaan. De NS verwacht dat de vertraging tussen de tien en dertig minuten kan bedragen.

November

Aan het einde van november en het begin van december staan er ook werkzaamheden van ProRail gepland. De exacte impact op het treinvervoer in die periode is nog niet bekend. Er wordt gewerkt aan de tunnelbuizen en de toegankelijkheid van station Schiphol tot 2028. Dit omvat groot onderhoud aan de tunnelbuizen, uitbreiding van de verbindingen van de perrons naar Schiphol Plaza, en de aanleg van een verbinding naar het busstation. De renovatie van treinstation Schiphol is noodzakelijk vanwege de aanhoudende groei van het aantal treinreizigers via de luchthaven, aldus de NS.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP

1 reactie op “Minder treindiensten bij Schiphol vanwege werkzaamheden in oktober”

Pat Rick|27.09.23|10:18

Zo snel mogelijk de N/Z-lijn doortrekken! Dan is dit niet zo’n probleem. Redundantie mbt OV-verbindingen is hier geen overbodige luxe