7 t/m 12 oktober

Digitale revolutie transformeert busindustrie op Busworld 2023

Busworld
Foto: Busworld. Flickr Busworld

Digitalisering brengt een transformatie teweeg in de busindustrie. Zo worden er verbeteringen doorgevoerd op het gebied van operaties, passagierscomfort, veiligheid en mobiliteitsmanagement. Tijdens Busworld 2023 is digitalisering een centraal thema, waar ze zelfs speciaal een nieuwe award in het leven hebben geroepen: de Busworld Digital Award. 

De focus op digitalisering is duidelijk weerspiegeld in verschillende categorieën. In totaal zijn er vier categorieën die elk op een ander aspect van digitalisering de nadruk leggen. In de categorie ‘Digital On-Board Comfort’ gaat het om passagierservaring verbeteren door geavanceerde digitale functionaliteiten aan te bieden. De genomineerden voor deze prijs zijn: Actia, MAN Truck & Bus, en Navaho Technologies. .

In de ‘Digital Operational Excellence’-categorie gaat het om de introductie van digitale hulpmiddelen die de operationele aspecten van busvloten optimaliseren. Voor deze prijs zijn Iveco Bus, TOTT UP en ZF Group genomineerd.

Ook is er een categorie voor het meest geavanceerde rijhulpsysteem voor autonome bussen: ‘Digitally Enhanced Driving’. Anadolu Isuzu, Daimler Buses en Karsan maken kans op deze prijs.

Ten slotte is er ook nog de categorie ‘E-Mobility Management’, hier draait het efficiënt beheer van elektrische busvloten en de bevordering van mobiliteit op waterstoftechnologie. Chargepoint, MAN Truck & Bus en Rampini, zijn hiervoor de kanshebbers.

‘Digital Mobility Solutions Conference’

De hoogtepunten van deze digitale revolutie binnen de busindustrie worden bekroond tijdens de ‘Digital Mobility Solutions Conference’ op woensdag 11 oktober, waar de prijzen aan de winnaars worden uitgereikt. De busindustrie zet zich steeds nadrukkelijker  in voor digitalisering en innovatie en Busworld heeft deze trend omarmd als onderdeel van haar DNA.

Auteur: Merijn van Merrienboer