België

Daimler Buses levert vijf eCitaro’s aan Vlaamse vervoerder

Ferry Cars Daimler
Foto: De komst van de nieuwe eCitaro kadert in een traject naar vergroening dat Ferry Cars enige tijd geleden heeft ingezet Daimler Buses

Daimler Buses heeft recentelijk een overeenkomst gesloten met Ferry Cars over vijf eCitaro’s. Deze elektrische bussen worden ingezet om de milieudoelstellingen van de Vlaamse regering te ondersteunen en dienen tevens als een proeftraject voor elektrisch openbaar vervoer in de praktijk. 

Het bedrijf, dat voornamelijk actief is in Oost- en West-Vlaanderen, Henegouwen en Waals-Brabant, beschikt over een wagenpark van ongeveer 150 voertuigen, waarvan Daimler Buses ongeveer de helft voor zijn rekening neemt. Deze samenwerking begon in 2002 en evolueerde van de Mercedes-Benz Conecto naar de Citaro LE en Citaro G, met recente toevoegingen van 14 gelede hybride Citaro’s voordat de vijf eCitaro’s werden aangeschaft.

Even wennen

Chauffeurs van Ferry Cars geven aan dat ze moesten wennen aan de elektrische rijervaring, maar waarderen de soepele en geruisloze werking van de eCitaro. Het opladen van de bussen verloopt volgens hen zonder stress. Zo stelt het bedrijf.

De introductie van de eCitaro’s past in het groene traject dat Ferry Cars enige tijd geleden heeft ingezet. Pieter Lanssens, ceo van het bedrijf, benadrukt het belang van het snel inspelen op deze aanbestedingsprocedure om te begrijpen wat elektrisch rijden in het streekvervoer inhoudt. Het bedrijf test momenteel de autonomie van de bussen en voorziet laadinfrastructuur om de vloot uit te breiden met meer elektrische bussen in de toekomst.

Ferry Cars en Daimler Buses
Bart De Koster (links), COO, en Pieter Lanssens, CEO
van Ferry Cars: “Onze vruchtbare samenwerking met
Daimler Buses gaf ons het volste vertrouwen om als
allereerste Belgische bedrijf een eCitaro te bestellen”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Merijn van Merrienboer