ProRail

Tijdelijk geen treinen bij Nijmegen door herstelwerkzaamheden op spoorbrug

Geen treinen over de Waalbrug
Foto: Geen treinen over de Waalbrug uit 'veiligheidsoverwegingen' Ralf Liebhold

Vanwege werkzaamheden aan de spoorbrug over de Waal rijden vanaf dinsdag 19 september 20.00 uur tot donderdag 21 september 05.00 uur geen treinen tussen station Lent en station Nijmegen. Tijdens het herstelwerk zullen er bussen rijden, meldt spoorbeheerder ProRail.

Het treinverkeer over de spoorbrug werd in de middag van dinsdag 27 juni stopgezet vanwege de veiligheid. Het spoor was instabiel vanwege spoorstaven die deels waren losgeraakt. Na een spoedreparatie kon het treinverkeer de daaropvolgende donderdagochtend weer worden hervat. Wel moesten treinen met een lagere snelheid over de brug rijden.

Vierdaagsefeesten

De spoorbeheerder besloot te wachten met het definitieve herstel van het spoor tot na een groot festival bij Nijmegen en de Vierdaagse, afgelopen zomer. Het instabiele spoor werd veroorzaakt doordat nieuwe onderdelen niet goed aansloten op oude onderdelen. Daardoor ontstonden spanningen en raakten spoorstaven los. Met de brug zelf is niks mis, liet ProRail eerder weten.

Voor de definitieve reparatie zijn de spoorconstructie en de bevestigingen op de spoorbrug opnieuw ontworpen en ingemeten. De werkzaamheden zullen zowel overdag als ’s nachts worden uitgevoerd. Omwonenden zijn daarover geïnformeerd. Treinreizigers die over de brug moeten, wordt aangeraden om voor vertrek de reisplanner te checken.

Vervangend vervoer

Tussen Arnhem Centraal en Nijmegen zullen snel- en stopbussen rijden, meldt de NS. De stopbussen stoppen bij de stations Nijmegen Lent, Elst, Arnhem Zuid en Arnhem Centraal. Reizigers tussen Utrecht Centraal en Nijmegen kunnen omreizen via ‘s-Hertogenbosch. “Op dat traject zet NS langere treinen in”, aldus een woordvoerder van de NS.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer