Overeenkomst

Volvo Buses en MCV slaan handen ineen voor productie stads- en streekbussen

Bron: Volvo Volvo

Volvo Buses en MCV (Manufacturing Commercial Vehicles) hebben een overeenkomst getekend voor de productie van carrosserieën voor de Volvo 7900 Electric en Volvo 7900 Electric Artic, evenals voor een elektrische intercitybus. De productie wordt naar verwachting in 2024 gestart, met de eerste elektrische bussen die in 2025 op de markt komen.

Beide partijen maken in de herfst een planning met als doel de productie begin 2024 te starten. Klanten kunnen naar verwachting in het laatste kwartaal van 2023 bestellingen plaatsen, met leveringen gepland voor het eerste kwartaal van 2025.

“We streven ernaar klanten in Europa een complete reeks hoogwaardige stads- en streekbussen te bieden. MCV is een perfecte partner met de vaardigheden en capaciteit om aan de hoge eisen van onze Europese klanten te voldoen,” zegt Dan Pettersson, senior vice president bij Volvo Buses.

Het hoofdkantoor van MVC is gevestigd in Caïro, Egypte. Het bedrijf levert wereldwijd bussen aan markten waaronder Europa, Azië, Australië en Afrika. In totaal bouwt het bedrijf zo’n 6000 bussen per jaar.

Lees ook: 

Onderwerpen: , ,

Auteur: Merijn van Merrienboer