Raildagen

HTM geeft kijkje achter de schermen van railtechnologie

R-NET tram van HTM in Den Haag. Foto: HTM

HTM opent haar deuren voor publiek tijdens de Raildagen. De vervoerder laat weten dat bezoekers welkom zijn op de locaties De Werf in Den Haag en ’s Gravenmade in Rijswijk om een kijkje in de keuken van railtechnologie te nemen. Op zaterdag 16 september tussen 10:00 en 15:00 uur vindt het evenement bij HTM plaats.  

Op de ’s Gravenmade-locatie in Rijswijk kunnen bezoekers ervaren wat er nodig is om de trams veilig en betrouwbaar te laten rijden. Ze kunnen de seinen van RandstadRailtrams bedienen, het belang van wissels ontdekken en zelfs met een bovenleidingsmontagewagen naar 18 meter hoogte stijgen.

Bij De Werf in Den Haag kunnen bezoekers zien wat er vereist is voor tramonderhoud. Demonstraties over het controleren van wielstatussen en revisie van tramonderstellen staan op het programma. Daarnaast is er gelegenheid om de verschillende tramcomponenten en -systemen te bekijken, inclusief de bestuurderscabine.

Studenten

HTM nodigt MBO- en HBO-studenten techniek uit om kennis te maken met het bedrijf en de technische aspecten ervan. De vervoerder heeft een eigen Vakschool Techniek waar nieuwe monteurs worden opgeleid, en vertegenwoordigers van het recruitmentteam zullen aanwezig zijn voor geïnteresseerden in carrièremogelijkheden bij HTM.

Lees ook:

Onderwerpen: , , , , ,

Auteur: Merijn van Merrienboer